KookJij

Ananas-advocaattaartje

Een heerlijk ananas-advocaattaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas-advocaattaartje te bereiden

Week de gelatine in koud water.
Vet de bakvorm dun in met (zonnebloem) olie en bekleed de bodem met lange vingers.
Laat de ananas uitlekken maar vang het sap op.
· Pers de halve citroen uit.
· Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Laat het gelatinemengsel afkoelen.
· Pureer de ananas of hak hem heel fijn en schep door het gelatinemengsel.
· Klop de slagroom stijf met de suiker.
· Schep de advocaat erdoor.
· Spatel het gelatinemengsel erdoor.
· Doe het geheel over in de bakvorm (van ca. 20 cm) zodra het begint op te stijven.
· Laat het in de koelkast (minimaal 2 uur) helemaal opstijven.
· Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.

Zonder alcohol?
Vervang dan de avocaat door vanillevla. Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylvia

sylvia zegt:
Dit lijkt me een heerlijke taart, maar er staat nergens waar je de verse roomkaas moet toepassen:( Kan iemand mij dat vertellen?