KookJij

Aardappelflapjes

Een heerlijk aardappelflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelflapjes te bereiden

Kook de aardappeltjes gaar en plet ze tot puree. Klop de eieren op en voeg ze samen met de gesnipperde ui, geperste knoflook, peterselie, peper, zout en nootmuskaat bij de puree.

Snij de brickvellen in twee en leg op elke helft een hoopje puree. Vouw de vellen dicht tot een driehoekje. Maak de randjes nat zodat die goed blijven plakken. Frituur de flapjes in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.


Variatietip

Kan je ook maken met spinaziepuree, wortelpuree, kaaspuree






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Brickdeeg wordt gemaakt van fijngemalen gegaarde griesmeel een soort filodeeg met fijnere structuur. Misschien kun je de eieren vervangen door créme fraïche, heb ik zelf nog nooit uitgeprobeerd. Ik zou me gewoon aan het recept houden, want ze zijn echt heerlijk. Groetjes Marijke
Tania

Tania zegt:
Marijke, wat is brickdeeg en zou ik in dit recept de eieren kunnen vervangen voor iets anders?
marie1

marie1 zegt:
lijkt me lekker ga hem van de week eens maken