Recept
« Terug naar recepten
					
						Spoom van appel met calvados
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spoom van appel met calvados
Een heerlijk spoom van appel met calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Spoom
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spoom van appel met calvados te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Suiker en water al roerend verhitten totdat suiker is opgelost. Haal suikerwater van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Schil de appels, bewaar een stuk ongeschild voor de garnering, verwijder het klokkenhuis en snij de rest in kwarten. Pers de citroenen en zeef het sap.
Appelstukken, citroensap en calvados in de blender pureren en daarna door een zeef wrijven, crème fraiche erdoor roeren en in ijsmachine tot ijs draaien.
Wanneer de massa beging te binden het losgeslagen eiwit er door mengen en verder laten draaien.
Serveren:
Doe een beetje koude calvados in elke ijscoupe en leg hierop een bolletje ijs. Garneer met 1/4 schijfje appel dat besprenkeld is met citroensap.
									Suiker en water al roerend verhitten totdat suiker is opgelost. Haal suikerwater van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Schil de appels, bewaar een stuk ongeschild voor de garnering, verwijder het klokkenhuis en snij de rest in kwarten. Pers de citroenen en zeef het sap.
Appelstukken, citroensap en calvados in de blender pureren en daarna door een zeef wrijven, crème fraiche erdoor roeren en in ijsmachine tot ijs draaien.
Wanneer de massa beging te binden het losgeslagen eiwit er door mengen en verder laten draaien.
Serveren:
Doe een beetje koude calvados in elke ijscoupe en leg hierop een bolletje ijs. Garneer met 1/4 schijfje appel dat besprenkeld is met citroensap.
 
                    





 
					 
									
karola zegt:
Ik heb nog nooit spoom gemaakt of genuttigd:p