KookJij

Shaslicks in rode marinade

Een heerlijk shaslicks in rode marinade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shaslicks in rode marinade te bereiden

De Shaslicks hiervoor neem ik kipfilets en snij deze in redelijk grote stukken
Vervolgens heb ik zakjes rode poeder die je bij ieder Toko kunt kopen. Op dit zakje staat een foto van allemaal rode langwerpige stukken varkensvlees en er staat op "roast red pork, seasoning Mix". Hier wordt bij de chinees o.a. ook die rode Babi Pang gang mee gemarineerd. (Cha Shew)
Dit zakje poeder moet je mengen met water maar ik doe hier ook een flinke scheut zonnebloemolie bij. Lekker minimaal een nacht laten intrekken.
Snij vervolgens paprika in stukken, een ui in stukken en leg plakjes ontbijtspek klaar
Op een stokje stuk vlees, paprika, ui en spek en dit herhalen tot het stokje vol is (Ik heb meestal 3 stuks vlees per stokje) Vlees niet te veel opproppen zodat op de BBQ geleidelijk gaar kan worden. Kip moet helemaal gaar zijn. Op een Weber met gesloten deksel in ongeveer 6 a 7 minuten mooi gaar.




Mijn kookverhaal (Frans Marijnissen)

Ja ik weet dat porc geen kip is maar ik vind dit nu eenmaal lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bob

bob zegt:
Erg vaak gebruikt en is lekkerst met nekcarbonade vindt ik.Alles aan repen snijden en ongv.24uur laat ik het op een koele plaats staan
.
bob

bob zegt:
Is lekker en mooi voor het oog.Een tijdje geleden heb ik er de stuk varkensbuikspek mee gemarineerd,mmmmmmmmmm
ong. 12 uren.
Frans

Frans zegt:
Hallo Christa. Ik gebruik hiervoor gewone plakjes ontbijtspek van de Lidl die ik oprol en vervolgens aan het stokje prik. Op deze manier wordt het beter gaar/minder hard dan blokjes spek. Gr Frans
christa

christa zegt:
Ik begrijp niet waarom in dit recept plakjes ipv stukjes spek gebruikt worden. Bedoel je hele kleine dikkere plakjes, dus dikker dan plakjes vleeswaren voor op brood?