KookJij

Runderstoofvlees met Noten op Iraanse Wijze

De Iraanse keuken (=Perzische keuken) hoort tot de keuken van het Midden-Oosten, net zoals de Turkse, de Arbeidzjaanse en de Armeense keuken. Bekend zijn de smakelijke (verse) kruidenmengsels, het verse en gedroogde fruit, de rijst, linzen, bonen en het veelvuldig gebruik van yoghurt - achtige substanties.
Recept van:
Bereidingstijd: 3450 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Engelse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoofvlees met Noten op Iraanse Wijze te bereiden

  1. Maak een paar ondiepe sneetjes in het vet dat op het vlees ligt.
  2. Smeer het stuk vlees in met de het zout en de peper en zet even weg op kamertemperatuur.
  3. Ga dan aan de slag met de marinade : doe de noten, knoflook, honing en 250 cc granaatappelsap in de blender en draai daarvan een gladde en homogene saus en leng die dan aan met de resterende 500 cc sap en roer dat goed door.
  4. Doe het vlees in de plastic zak en giet de marinade over het vlees in de zak en verwijder de lucht uit de zak en sluit die. Leg het geheel in de koeling. Draai regelmatig om en haal het er pas uit na 48 uur..
  5. Laat vervolgens het vlees met de marinade weer op kamertemperatuur komen en doe vlees met marinade in de gietijzeren pan. Doe het deksel op de pan en zet hem in de oven gedurende 6 uur. Het vlees hoort dan goed gaar te zijn (anders nog langer in de oven).
  6. ONDERTUSSEN : De muntblaadjes in de keukenmachine pulseren met de zeste, knoflook, zout, peper, nootjes tot een korrelig geheel.
  7. Voeg dan de olie toe en roer dat goed door de massa tot de gewenste gremolata verkregen is.
  8. Als het vlees klaar is dan 15 minuten wegzetten onder een stuk alu-folie.
  9. Snijd het vlees in plakken, haaks op de richting van de vezel.
  10. Verdeel het vlees over de borden en giet daar de saus over en vervolgens de gremolata. Serveer met Iraanse rijst en een komkommer-tomaten-munt-yoghurt-salade of een warme aubergine schotel.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt er munt thee bij drinken. Bier kan ook en qua wijn is het wat lastiger. Waarschijnlijk is een fruitige Beaujolais de beste keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst