KookJij

Runderstoof Klassiek Amerikaans

Een heerlijk runderstoof klassiek amerikaans recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoof Klassiek Amerikaans te bereiden

1).Verhit de olie in de grote braadpan, tot hij zowat gaat roken en schroei daarin snel het stuk vlees dicht en om en
om rondom bruin. Beginnen het vlees op de vette kant te leggen. Als het vlees rondom is gebruind even apart zetten.
2).Thijm, rozemarijn, peterselie en laurierblad tot een bundeltje bij elkaar binden. (bouquet garni)
3).Doe nu ui, knoflook, wortel, selderij en bouquet in de pan en laat op niet al te hoog vuur gedurende 15 minuten carameliseren.
4).Nu gaan de tomaten er bij met vocht, de wijnen en de runderbouillon. Schraap met een houten lepel de bodem schoon.
5).Doe het vlees er in en breng rustig aan de kook. Laat het er 2 1/2 uur in zitten.
6).Haal het vlees er uit en laat 10 minuten onder alu-folie rusten.
7).Snijd dan het vlees in cm-dikke plakken en doe het weer terug in de pan en laat het geheel nog eens 45 minuten in de oven garen.
8).Haal het vlees dan weer uit de pan en houd het warm in een oven op 60 graden Celsius onder alu-folie.
9).Stort het vloeibare gedeelte uit de braadpan dan door een bolzeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat dat in een sauspannetje lopen en verhit. Laat het nog iets inkoken en monteer het eventueel met klontjes roomboter.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef de saus bij de plakken vlees.
Geef er aardappelen bij en bv broccoli, bloemkool of rode kool.
NOOT: Dit recept kan ook herschreven worden voor de slow cooker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst