KookJij

Luxe arretjes cake

Een heerlijk luxe arretjes cake recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen recept idee
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luxe arretjes cake te bereiden

Smelt de boter langzaam op laag vuur en voeg de couverture toe en laat dit smelten, suiker, cacao, vanille poeder en cognac toevoegen, goed roeren, dan 200 ml water en 200 ml room erbij. Pan van het vuur.
Roer de eieren los en voeg steeds heel weinig van het chocolade mengsel toe onder goed roeren met garde[ongeveer een derde. Dan dit terug in de pan bij de rest van het chocolade mengsel en nog even doorroeren. Biscuits in vieren delen, niet kapot slaan want dan wordt het te fijn, de stukken toevoegen aan het mengsel en af en toe doorroeren, na half uur in de vorm gieten en een nacht opstijven in de koelkast. Dan storten en nog even laten stollen ongeveer 2 a 3 uur.

Mijn kookverhaal (Fiona Kyriakidi)

Het beste gebak en populair op verjaardagsfeestjes hier op Cyprus!! Zowel jong en oud smult ervan...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jet

Jet zegt:
Het recept staat onder 'dieet en slank', maar dit lijkt me niet de goede plek. Een pakje(!!) roomboter, slagroom en suiker?!
muis

muis zegt:
Bedankt voor je reactie.
Het lijkt me simpel en lekker. Ga het gauw eens uitproberen.
fiona

fiona zegt:
Dat is pure choclade speciaal voor bakken, te koop in supermarkt, je kunt ook gewone gebruiken.
muis

muis zegt:
Wat is couverture? En waar koop ik dat?
Marijke

Marijke zegt:
Wat is couverture?
Fiona

Fiona zegt:
Hallo Anja en Willy, de eieren garen al bij een temperatuur van 70 graden, hetzelfde principe als bij spaghetti carbonara. Nee kunt het zeker een week in de koeling bewaren, is niet voor dieet bedoeld, echt heel lekker, probeer maar! Groetjes Fiona
Anja

Anja zegt:
Hoi Willy,
Je kunt ook gesteleriseerde eieren kopen voor deze recepten.groetjes..Anja.
willy

willy zegt:
lijkt me erg machtig en hoe zit het met die rauwe eieren, snel opeten dan maar;)