Recept
« Terug naar recepten
					
						Kerstballen met cognacroomsaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kerstballen met cognacroomsaus
Een heerlijk kerstballen met cognacroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kerstballen met cognacroomsaus te bereiden
Draai de speklapjes, hertenbiefstukjes en kalkoenfilet met behulp van de pulseknop in de keukenmachine fijn. Pel en snipper de knoflook en ui. Maak de winterpeen en knolselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. Smelt boter in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en groentenblokjes 3 min. aan. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en fruit nog 2 min. Blus af met de rode port en neem de pan van het vuur. Meng het mengsel na afkoeling samen met de bruine suiker, zout, ei en paneermeel door het wildgehakt. Breng op smaak met worchestershiresaus. Meng goed door elkaar en vorm hiervan 8 mooie ballen. Verhit boter in een braadpan en bak hierin de kerstballen rondom aan. Fruit de zilveruitjes kort mee, strooi de bruine suiker in de pan en blus met de wildfond en room. Laat de kerstballen in 15 min. gaar stoven
									
                    