KookJij

Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout

Een heerlijk granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout te bereiden

Naaldjes van takje rozemarijn rissen en zeer fijn hakken (of in glas doen en met schaar fijnknippen). Wijn in steelpan schenken. Zeezout en suiker toevoegen en wijn al roerend zachtjes verwarmen, tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen, sinaasappelsap en rozemarijn door wijn roeren.Wijnmengsel in diepvriesdoos schenken en in ca. 6 uur tot granité laten bevriezen. Granité in keukenmachine of met staafmixer fijnmalen (om ijskristallen te breken). Massa in bakje terugdoen en tot gebruik in vriezer plaatsen. Of (andere methode om grote ijskristallen te voorkomen): wijnmassa na 2 uur elk uur uit vriezer nemen, met vork doorscheppen en weer uur terugplaatsen, tot mooie structuur ontstaat. Granité vervolgens tot gebruik afgedekt in vriezer bewaren.
De Bereidingswijze:
Granité uit vriezer nemen, met vork loshalen en massa verdelen over vier kleine glazen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Margrit, dit is een passende afsluiter als dessert voor de feestdagen. Groetjes Hilde Kookjij
Margrit Delvoie

Margrit Delvoie zegt:
Marijke, dit ziet er lekker uit maar wanneer doe ik dat serveren? is dit een tussengerecht of een Dessert? Groetjes Margrit
peter-paul

peter-paul zegt:
leuk tussen gerecht voor kerst en oud en nieuw