KookJij

Chili gebakken aardappels

Een heerlijk chili gebakken aardappels recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie: 219 kCal energie
11 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Best Comfort Food
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili gebakken aardappels te bereiden

De aardappels schillen, in de lengte doormidden snijden en elke helft weer in 2 of 3 stukken snijden (in de lengte)
Aardappels koken tot ze net gaar zijn, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
De olie in de wok verhitten en de uiringen al roerend hierin fruiten (ong 3 minuten)
De aardappelschijven toevoegen, chilipeper erover strooien en wat zout.
Bak de aardappels roerend goudbruin. Proeven en eventueel meer chilpoeder/zout toevoegen.
Daarna geraspte kaas over de aardappels strooien, een deksel op de wok doen, de wok van het vuur halen en ong nog 1 minuut laten rusten zodat de kaas wat kan smelten.
Als je wilt dan bestrooien met ringetjes bosui.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Op foto klikken om te vergroten.
We hebben dit gegeten bij " Gehaktbrood van kastanjechampignons".
Toen de aardappels al op waren, dacht ik aan de bosuiringen. Die staan dus niet op de foto.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst