KookJij

Vraag

Datum: 23 augustus 2011 Categorie: Column, Oproepjes Reacties: 4

Hallo,

Ik ben Hanneke en ben op zoek naar recepten van zuurvlees en/of stoofvlees.

Wie heeft een recept, misschien nog van oma, uit buitenland of eigen creatie.

Ik wil ze graag uitproberen en bundelen.

Dank je wel

By: Hanneke0611

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Fabita

Fabita zegt:
Hallo Hanneke,
Ik heb een recept van Antilliaans stoofvlees van mijn moeder, aangepast door mij.
Binnenkort zal ik het op Kookjij plaatsen.
Ook het origineel recept van Karni stobá (stoofvlees) uit Curaçao heb ik. Je zult dat ook op Kookjij tegenkomen.
Groetjes,
Fabita
Gerda

Gerda zegt:
Hallo Hanneke,

Zoek je het recept Sauerbraten uit Duitsland, dat heb ik voor je.

Groetjes Gerda
Lilianne

Lilianne zegt:
Hallo hier het recept van Limburgs zoervlees.
1kilo stukken runderpoulet...4 uien....5 kruidnagels...6 jeneverbessen...2 laurierbladeren....liter bruine azijn..beetje zout ,peper en suiker ...margarine ...bindmiddel en water eventueel appelstroop om hem donkerder te maken.
Doe de poulet ,uien de kruiden en azijn in een grote kom de dag er voor zet hem koel om in te trekken ......pak het liefste een braadpan of gietijzeren pan geen gewone ketel hoor.....doe er half pakje boter in of croma mag ook laat deze bruin worden ..en doe er het vlees in zonder het vocht doe het eerst even voor je begint laten uit lekken .....als de stukjes bijna bruin zijn doe je de uien en de kruiden er ook bij en laat het even mee bakken blus dan af met warm water als het aan de kook is draai je de pit zachter en giet je indien nodig water bij (warm) tot het vlees bijna uit elkaar valt van gaarheid....giet genoeg water bij tot het vlees onder ligt ....doe er suiker bij ongeveer 4 eetlepels ligt aan jou smaak het moet zoetzuur worden.....blijf wel goed roeren ...doe dan mayezena in water of gebruik bindmiddel voor bruine jus en doe dat er bij wel blijven roeren laat het geheel even doorpruttelen let op brand nu heel vlug aan de saus moet bruin zijn is je dat niet gelukt dan kun je altijd appelstroop er bij doen .....dan proeven mag best wel hartelijk smaken en pittig zijn maar pas op haal niet de zoetzure smaak er van ....lekker met frietjes en appelmoes mmmmmmm succes groetjes Lilianne
Willy

Willy zegt:
Dag Hanneke,
Ik reageer misschien wat te laat, maar beter laat dan nooit.
Een zestal weken geleden kregen we familiebezoek en dronken op de Grote Markt hier in Antwerpen een plaatselijk 'bolleke' bier (De Koninck) van het vat. We namen als middaghapje alle vier stoofvlees met de Koninck-bier en frietjes. Dat was bijzonder lekker. Maar eens thuis gemaakt viel het zekere niet mee. Het bier is volkomen anders van smaak in flesjes dan van het vat.
Ik heb zelf al heel wat stoofvlees met allerlei bieren gemaakt. Combineerde zowat verschillende dingen en kwam (in Griekenland nota bene) ooit terecht bij Guinness (Irish on draught).
Dat bier met varkenswangetjes gecombineerd, is waw! Een nooit verwacht resultaat! Ik plaats het binnenkort zeker op de kookjij-site. Dat zal in twee delen gebeuren (eerst de varkensbouillon en dan het varkensstoofvlees).
Met beste nieuwjaarswensen (dat we lekker blijven koken) voor 2012.
Willy.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten