KookJij

Spatvrij mixen

Datum: 6 januari 2014 Categorie: Inspiratie Reacties: 6

De eerste week van 2014 is alweer bijna achter de rug. Voor ons ligt nog een jaar waarin we weer heerlijke dingen kunnen koken en kunnen genieten van allerlei heerlijke recepten. Een nieuw jaar doet mij ook denken aan de verjaardagen die er weer komen. De verjaardagskalender begint weer van voor af aan en zo dwaalt mijn gedachten langzaam af in de richting van taart.

Als liefhebber van zoetigheid vind ik taart heerlijk om te eten maar als ook zeker leuk om te maken. Alleen heb ik sinds het maken van een smoothie een angst ontwikkelt voor mixers. Of eigenlijk niet voor de mixer maar voor het gevolg van mixen, de spetters. De oorzaak van de angst is de mixer die ik enige tijd geleden heb aangeschaft. Het apparaat heeft diverse opties en nadat ik vol trots de turbostand heb uitgeprobeerd heb ik het geweten. Alles maar dan ook alles zat eronder, zelfs de keukenvloer moest er aan geloven.

Of het nou aan mijn turbo mixer ligt of niet, toen ik dit idee op het internet tegenkwam kreeg ik spontaan weer zin om een taart te maken. Want wat is er heerlijker om een taart te bakken en vervolgens van de taart te genieten in plaats van de vloer te dweilen en de keuken te schrobben.

Verjaardagen, feesten of andere gelegenheden ook in 2014 wordt er ongetwijfeld wel iets gebakken dus hierbij een eenvoudige maar handige tip om te onthouden. Enkel een papieren wegwerp bord of stuk karton benodigd.

Neem een papieren bordje en maak gaten in het bord waar de mixer moet komen, steek de kloppers door het bordje en vervolgens in de mixer. Eenvoudiger kan haast niet, maar is dit toch te veel gedoe? Spatschermen voor de handmixer zijn ook gewoon te koop.

Spatvrij mixen

(Afbeelding: cookingclub

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Goede tip! Jammer dat ik dat filmpje er niet bij kan zetten van die enorme bende in de keuken :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad een goede tip Anna, je kan ook spatborden kopen gelijk Nadine beschrijft ofwel een maatbeker met alles erop en eraan. Gelukkig hoef ik geen vloer te dweilen ;-)
Gerda

Gerda zegt:
Wat een goede tip zeg, simpel. Je moet er maar op komen. Ik ben niet zo'n bakster maar ga de tip wel in mijn boek plakken. Dank je wel.
Groetjes Gerda :-) :-) :-)
Tanja

Tanja zegt:
Ik ben dol op makkelijke en goedkope tips :-) Dit is er echt een om te onthouden! Poetsen is n.l. niet direct mijn hobby ;-)
C.van Rijn

C.van Rijn zegt:
Ik neem altijd een stuk keukenpapier en duw dan de kloppers er door en dan in de mixer dan heb je precies het zelfde effect . gr van C.v.R.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Goed mixen is beter dan snel mixen. Dan heb je zo'n spatlap helemaal niet nodig.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten