KookJij

IJskoud of tropenkolder?

Datum: 26 november 2012 Categorie: Eten en Drinken, Column Reacties: 5

Hoi Nic,

Terwijl jij met je bips tegen de kachel zal zitten, zit ik met m'n verwende gatje op ons balkon met zweet-pareltjes op mijn voorhoofd. Natuurlijk in het goede gezelschap van zwagerlief en een glaasje.
Ik prefereer deze temperaturen toch echt boven het klimaat bij jullie, momenteel. Misschien toch eens overwegen om hier een tweede onderkomen aan te schaffen?
Half jaartje hier, de andere helft van het jaar in Nederland om toch vooral het contact met mijn dierbaren niet te verwaarlozen. Niet slecht, al zeg ik het zelf.
Mag jij ook best eens komen logeren met de kids en jouw Griekse lief. Maar het zal wel bij dromen blijven, mijn wederhelft is daar vast niet enthousiast voor te maken.

Toen we vanmorgen vroeg op pad gingen om naar de markt te gaan, waren we blij met wat bewolking. Is toch prettiger, tussen de mensenmenigte. Niet te spreken van de "prettige" luchtjes. Halverwege waren we toch genoodzaakt op een terras een bakje te nuttigen, want het kwam met bakken uit de hemel! Toen we enige tijd later op de markt belandden, wederom een wolkbreuk. Op zich geen punt met die warmte, maar al spoedig begon ik er wat blauw-achtig uit te zien. Van de kou, dus.
We hadden enige tijd geschuild, maar moesten toch nog een stukkie terug. Toen werd ik op mijn schouder getikt.
Stond de dame, van wie het schuil-stalletje was, met een groot stuk plastic en een schaar paraat. Ze liet ons zien hoe je daar simpel een doeltreffende poncho van kon maken.
Geweldig, toch? (Helaas geen foto-materiaal van beschikbaar.)

Maar over nattigheid gesproken. Hoe zijn de vorderingen na die enorme lekkage bij jou? Na mijn vakantie kom je maar eens lekker bij ons eten in een opgeruimd huis. Deal?

Voorlopig ga ik nog even genieten van zon, zee en Sangria en al het heerlijke eten. Opwarmen voor de (lange) koude maanden die nog voor ons liggen.
Het is nu onomstotelijk bewezen: "Ik ben een tropenmens en mijn ventje een ijsbeer." What's in a name?

Liefs,

An.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Super leuke column weer!!
derbyke

derbyke zegt:
Ja hé Harry, een toffe madam in het zonnige zuiden en wij hier ons maar warm bibberen. Anna hopelijk breng je toch een beetje zonneschijn mee:)Geniet er nog van en horen je wel :);):p xxx
Anna

Anna zegt:
Dank jullie:D;) Ik zal kijken of er nog wat ruimte in mijn koffer over is.:p;):p
derbyke

derbyke zegt:
Wel verdelen hé, een richting Nederland en een richting België :);):p
Anna

Anna zegt:
Tuurlijk! Eerlijk zullen we alles delen;):p:D

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten