KookJij

Diabetes en verhoogd chloresterol

Datum: 8 oktober 2012 Categorie: Oproepjes Reacties: 5

Een aantal maanden geleden kreeg ik te horen dat ik diabetes heb, daar kwamen ze per toeval achter nadat ik een zware bloeding heb gehad...Nu heb ik daar medicijnen voor en heb mijn voeding volledig aangepast en net toen het leek de goede kant uit te gaan bleek mijn cholesterol ook te hoog te zijn, deze moet lager, anders ook hier medicijnen voor....

En dat is dus het laatste wat ik wil, ik ben al geen medicijnmens, dus nog meer erbij wil ik niet.

Maar nu komt het grote punt: "Waar vind ik suiker en vetvrije recepten?" Heeft iemand tips of lekkere recepten die aan dit dieet voldoen?

Ik weet b.v. dat je harde vetten moet vervangen door vloeibare, alle vlees door mager vlees, dat op zich gaat goed, maar lekkere sausjes, nagerechten, etc,  etc.  die vind ik dus niet.....

Mijn diabetes verpleegkundige heeft wel tips, maar die gaan meer over wat NIET mag.

Ik heb de afgelopen maanden zelf al een hoop recepten bedacht die aan dit dieet voldoen, maar ik ben intussen uitgedacht!

Dus: heeft iemand nog lekkere recepten of tips?

Dankjewel alvast!

Groetjes Monique

By: monique

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Andries.

Andries. zegt:
Hallo.
Bij deze kwaal moet je op de koolhydraten letten. Weinig koolhydraten nemen. Suiker niet vervangen door zoetstof. Gewoon niet zoet eten. Heb dezelfde kwaal sinds kort.
Ze wilden mij ook medicijnen verkopen tegen cholesterol, maar heb ze niet genomen. Door 20 kg af te vallen hoeft dat nu ook niet meer. Dus kleine maaltijden nemen verdeeld over de dag. Als toetje neem ik alleen nog magere yoghurt soms met wat roosvicee dieet erdoor. Als ik toch wat alcohol wil hebben neem ik rivella met jonge jenever erin. Mijn site gaat niet over magere producten, maar is gewoon een hobbysite. Op internet vind je genoeg recepten denk ik die jou toelachen. Veel succes.
Vr.gr Andries uit Drachten.
wat Andries zegt klopt

wat Andries zegt klopt zegt:
Ik ben al 7 jaar suikerpatient. In het begin is het lastig, maar eet nu gewoon alles, maar met mate, zout over de aardappels, dat kun je beter laten vallen maar meer met kruiden werken en zoete dingen zo min mogelijk gebruiken en je merkt vanzelf als je te veel gebruikt. Dan laat je lijf het gelijk weten.
Groeten en sterkte.
Peter.
karin

karin zegt:
Ik heb nu 31 jaar suiker en je kunt er mee leven. Ja, je moet goed naar je lichaam luisteren, die zegt echt wat jij kunt en mag hebben. Ik zeg niet dat het makkelijk is maar er zijn echt wel oplossingen. Werk met kruiden en zo min mogelijk zout en ja, sausjes kun je met magere producten ook maken, zit minder koolhydraten in en wil je een toetje, dit kan ook echt wel. Yoghurt en stukjes fruit smoothie zonder toevoeging is ook een uitkomst en zo kun je van alles bedenken.
Veel sterkte.
Lucia Rolsma

Lucia Rolsma zegt:
Lees het boek: De ongelofelijke lever en galblaasreiniging, en lees hoe voeding invloed heeft op organen en hoe organen samenwerken.
Daarnaast is het boek DE VOEDSELZANDLOPER van een jonge nederlandse arts zeer de moeite waard.

Beide boeken ongeacht of je nu wel of niet iets mankeert.
monique

monique zegt:
Iedereen hartstikke bedankt voor de reactie's, heb hier zeker wat aan!
Ik ben nog wat aan het puzzelen over hoe en wat en wat wel en niet, maar ben inmiddels op de goede weg, sinds een maand is de suiker stabiel op 6.8......
Zit ik alleen nog met het cholesterol, wat ik me dus afvraag: sausjes, bv peper room saus, vervang ik dan de room door een light room of kan ik beter de hele saus weglaten, zelfde geld voor creme fraiche, de light versie of gewoon niet meer eten....mayonaise hetzelfde...kaas is een ramp, ik ben een enorme kaasliefhebber, maar de 20+ en 30+ vind ik ronduit smerig, net plastic, ik mis de romige "bite" erin.....Dit geld natuurlijk ook voor de andere soorten brood beleg, cervelaat, ardennerworst, saksische leverworst, noem maar op, dat soort dingen at ik altijd op brood, sinds dat niet meer "mag" eet ik ook praktisch geen brood meer, slecht plan dus!
Moet ik me hier gewoon bij neerleggen of heeft iemand tips? Goede raad is duur....ik weet het!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten