KookJij

De eiertikker

Datum: 20 januari 2014 Categorie: Inspiratie Reacties: 8

Gadgets voor in de keuken, ik hou ervan! Handig, onnodig of overbodig het maakt niet uit ik vind ze leuk en moet mezelf in bedwang houden niet alles te kopen. Mijn moeder vroeg altijd al: ga je het ook gebruiken? En dan riep ik ja natuurlijk, terwijl het na een keer enthousiast gebruiken ver achterin het keukenkastje verdween. Waar vroeger mijn moeder mij tegenhield om dingen te kopen is het nu de ruimte in de keuken die mij enigszins kan weerhouden.

Na een bezoek bij kennissen in Duitsland was er nog een gadget die ik moest hebben (en mijn vader ook, dus ik heb het niet van een vreemde), namelijk de Eierschalensollbruchstellenverursacher. Destijds was het een hele zoektocht en is die in Duitsland aangeschaft, maar inmiddels zijn ze beter te vinden en in de goede kookwinkel of webshop te vinden.

De eiertikker is natuurlijk totaal overbodig want op andere manieren gaat het ook prima. Maar.. eerlijk is eerlijk je eitje op deze manier opdienen staat natuurlijk wel erg fraai. Naast het leuk opdienen zijn er nog tal van andere mogelijkheden met de eiertikker, van amuse tot gebakken ei.

 

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
O ja!!!!! Echt iets om te willen hebben ;) !
Lijkt me geweldig om er mee te experimenteren...
Ik weet nu al waar ik naar op zoek ga... ha ha ha...
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Altijd leuk, van die hebbedingetjes ;-) Ik was altijd onder de indruk als mijn oom Bart met een snelle mep zijn eitje onthoofdde. Zonder oneffenheden in de schaal. Mij is het nooit gelukt........... :-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik heb deze wel eens voorbij zien komen... En uiteraard getwijfeld om hem aan te schaffen hahaha!
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Dit lijkt me iets beter dan die ik bij een kookmagazine cadeau heb gekregen. Iets met egg of zoiets, dat is helemaal niks, je moet een soort ring om het ei doen en dan draaien en hopla.......niks dus.
Ik doe het zelf wel met een mes, lukt altijd,
régine van den broek

régine van den broek zegt:
Hallo,
Leuke rubriek! Ik zoek naar een lekker recept van lamsschenkel (geen schijf maar soort poot met been eraan) niet gestoofd, maar meer gebraden. Kan iemand mij daaraan helpen? Bij voorbaat dank! régine
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Regine, als je boven op de groene balk recepten klikt kan je verder zoeken op kalfsschenkel. Er zal zeker een gerecht bijstaan naar jouw smaak. Groetjes Hilde Kookjij
régine van den broek

régine van den broek zegt:
bedankt hilde dumont!

ik ga verder zoeken. maar even een correctie:ik zoek gebraden LAMSSCHENKEL,geen kalfs! succes met je programma!

régine van den broek
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Régine namens het team van Kookjij. Recepten van lamsschenkel gaat je hier zeker vinden veel succes, we horen het wel van je ;-) groetjes

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten