KookJij

Reacties op dit blog

ineke

ineke zegt:
Hallo Francis.
Ik maak de risotto op de klassieke Italiaanse manier.
Bouillon (kip, rund,groente,vis,kruiden wat je zelf lekker vindt) ca. 1,5 L aan de kook houden. Dit is te veel, wat je over hebt kun je in vriezen als je te weinig hebt heb je een probleem.
1 flinke gesnipperde uit fruiten, ca. 300 rijst erbij tot deze glazig gebakken is dan een beetje witte wijn (half glaasje) toevoegen, als dit is op genomen beetje bij beetje de bouillon toevoegen steeds één a twee soeplepels, dit zacht laten koken, blijven toevoegen en roeren zo'n 18 minuten. Vocht moet steeds bijna zijn opgenomen door de rijst. Je moet na zo'n 16 minuten gaan proeven. De rijst moet zacht zijn maar niet te, geen pap. Als de rijst goed is kun je er Parmezaanse kaas door mengen met eventueel wat boter of olijfolie, kan ook met nog een beetje bouillon. Nu even laten rusten.
Hier zijn ze er gek op.
Gegrilde kipfilet erbij en een salade zo heb je een heerlijke maaltijd.
Ik heb ook nog een recept met vlees in de risotto laat maar weten als je interesse hebt.
groetjes Ineke.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten