KookJij

Witloofsoep met gember

Nieuwsbrief aanmelden

Witloofsoep met gember

Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Witloof in de lengte snijden en hard gedeelte wegnemen.
Snij aardappelen en witloof in stukjes. Doe witloof, aardappelen en fijngesneden gember in de kippenbouillon en laat onder deksel 25 minuten zacht koken.
Pureer 2/3 van de groenten. Breng de soep op smaak met komijn, kerrie, citroensap en sinaasappelsap. Zeer warm opdienen en garneren met gehakte citroenmelisse en 1 el. room per bord.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

TIP VOOR DE GEMBER:
Koop een grote gember, schil deze, snij in stukken en hak deze even in een kleine hakker of blender.
Verdeel de gesneden gember over enkele stukken huishoudfolie, rol op tot een worst, sluit de folie op de uiteinden zoals bij kruidenboter en bewaar in de diepvries. Zo kan je van de gember stukken afsnijden wanneer je deze nodig hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


derbyke zegt:
Een super idee Jeannine die tip voor gember :);):p