KookJij

Kater Ontbijt

Gelukkig hebben we hier nooit last van katers, maar ik vond de titel van dit gerecht wel grappig en lekker om eens te proberen. Ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt, met een zelfgemaakte tomatensoep vooraf en een toetje na een complete hoofdmaaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Uit de krant de Limburger
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kater Ontbijt te bereiden

  1. Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
  2. Verwarm 10 gram boter in een sauspan en voeg de spinazie toe.
  3. Laat de spinazie slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Veeg de sauspan schoon en laat de 15 gram roomboter smelten. Voeg de bloem toe en laat deze even garen. Voeg vervolgens in porties de melk toe en roer met een garde tot een mooie gladde saus. Laat een minuutje zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  5. Smelt er de helft van de kaas in.
  6. Verdeel de spinazie over het ovenschaaltje. Halveer de eieren in de lengte en leg ze met de snijkant op de spinazie.
  7. Giet er de kaassaus overheen en strijk glad. Bestrooi met de rest van de kaas en een snufje nootmuskaat en zet voor circa 15  minuten in een oven van 200 graden
  8. Serveer met een sneetje geroosterd brood.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een lekkere variatie om 75 gram gehalveerde kerstomaatjes rond de eieren te schikken.
Lekker als ontbijt met of zonder kater :)
Ideaal ook als lunch .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst