KookJij

Surinaamse kippasteitjes

Een heerlijk surinaamse kippasteitjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: marijke kuhn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaamse kippasteitjes te bereiden

Zeef het meel in een grote kom, grove stukken boter, citroensap of azijn, zout en ijswater toevoegen. Met 2 messen de boter voorzichtig door de bleom snijden tot alle boter met bloem is bedekt, als het deeg te nat is wat bloem toevoegen, als het te droog is wat water toevoegen. HET DEEG NIET KNEDEN!! Op met bloem bestoven aanrecht de deegmassa leggen (ziet er niet uit!) met deegroller erover heen,
deeg in drieën vouwen, randen met deegroller dichtdrukken, deeg kwartslag draaien, weer rollen in 3 vouwen (als een boek) draaien etc. herhaal dit een paar keer en laat het deeg min. 30 minuten in de koelkast rusten. Margarine of olie in de pan, hierin uit en knoglook fruiten, tomaat erbij, kip mee bakken, bouillonblok , tomatenpuree, zwarte peper, zout en suiker toevoegen evt. vocht in laten drogen, doperwten en in blokjes gesneden wortelen toevoegen, voorzichtig omscheppen, kappertjes, doperwten en augurken toevoegen, afproeven en evt. bij kruiden met zout en/of peper (moet niet te machtig zijn!) Vuur uit en af laten koelen.
Deeg uitrollen op met bloem bestoven aanrecht, ter grote van je bakblik (ovenschaal) Bakblik invetten, deeglap op de bodem, rand moiet er iets overheen handen, afgekoelde vulling over de deegbodem verdelen, met eiersnijder plakjes ei snijden en over de vulling verdelen. Met het resterende deeg de vulling bedekken, randen samenvouwen, netjes afwerken en pastei bakken in een hetelucht over op 175 graden, ondeveer 30 á 40 minuten, het deeg moet niet te donker van kleur zijn maar wel droog. Je kan deze pastei ook in een muffinvorm maken, rondjes uitsteken met glas of schaaltje met grote opening en zelfde werkwijze, dan heb je ongeveer 40 á 50 stuks heerlijke snackpasteitjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anneke hardjopawiro

anneke hardjopawiro zegt:
Waarom azijn of citroen in de deeg?
Miertje

Miertje zegt:
jammer van de kipfilet.Ik geloof alleen in pastei (beldt trouwens ook voor nasi/bami) waarin een hele gestoofde,geplozen kip is verwerkt. Kipfilet haalt het hierbij echt niet in de smaak........
Dus eerst een hele kip stoven met laurierblad, verse peper, ui, bouillonblok, peper en zout naar smaak. En daarna op smaak afbakken met sjalotje, tomaat etc.
Dan zul je zien dat de pastei echt"orgie" smaakt...
Mina warno

Mina warno zegt:
ik heb het geprobeerd en is best wel gelukt , mijn en dochter vond t heerlijk,natuurlijk ik ook.Soms vraag ik zelf, wat een gave hebben jullie om zulks recepten te hebben. groetjes uit Aruba en van Mina
mina Warno

mina Warno zegt:
hiiii,
je kippastei recept,die is 100%
joosje

joosje zegt:
Hi Melanie, bedankt voor je leuke reactie.
Laat wel weten of het gelukt is en of je het lekker vond. Ik ben benieuwd. Groetjes, Marijke, alias Joosje
melanie

melanie zegt:
ziet er lekker uit deze neem ik mee groetjes melanie.;)
joosje

joosje zegt:
hahahahahahaha, sorry, ik zie nu pas wat je bedoeld:? 500 kg. hahahahahahaha, wel een typfoutje dus. BEDANKT!! Mensen 1/2 kg. bloem dus!!!! Sorry;)
joosje

joosje zegt:
Is echt geen foutje, lijkt veel boter in verhouding, maar je voegt tijdens het snijden vocht en meel toe, als je met meer meel begint wordt het deeg hard en droog. Probeer maar! Toch bedankt voor je opmerkzaamheid. Ik heb wel een aantal andere typfoutjes gemaakt, maar niet zo ernstig.
Groetjes Marijke
Anne Eweg

Anne Eweg zegt:
typefoutje maar 500 kg bloem;)