KookJij

Paasdessert : Eiernest

Een heerlijk paasdessert : eiernest recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paasdessert : Eiernest te bereiden

Breng voor het soezenbeslag 1 dl water aan de kook met een snuifje zout, 1 klontje suiker en 35 g boter. Strooi er, van het vuur af, 50 g bloem bij en roer goed glad. Laat het mengsel wat opdrogen op een zacht vuur. Roer er, van het vuur af, één voor één 2 eieren door. Roer telkens goed glad.
Bekleed een bakpiaat met bakpapier en vet het in. Spuit met een spuitzak met karteltuit 4 hoopjes van het beslag op het papier. Bak de soezen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Vermeng voor de vulling 150 g mascarpone met 2 eetlepels bosbessen-confituur en 1 zakje vanillesuiker
Vul er de afgekoelde soezen mee. Werk af met chocolade eitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
ga het ook zeker maken, simpel en iets anders
:p
sas

sas zegt:
oo ga dit zeker proberen met de pazen, klinkt eerrgg lekker mmmmm:p:p