KookJij

Gratin van peren met peperkoek

Een heerlijk gratin van peren met peperkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekkervanbijons.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin van peren met peperkoek te bereiden

Pocheer de peren in een suikersiroop.
Bak vervolgens de plakjes peperkoek aan beide zijden in een weinig boter zodat de buitenkant krokant en de binnenkant zacht is.
Plaats een plakje peperkoek op een bord, besmeer het met Luikse siroop en breng er een halve peer bovenop.
Garneer ten slotte met een plakje kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
In ieder woordenboek of encyclopedie staat immers dat een gratin een oven gerecht is, en daar ben ik gek op, vind ze allemaal heerlijk! Als er maar gesmolten kaas of een korstje opzit hihi! Maar ik ga dit recept eens proberen met de kaas gesmolten in de magnetron (afgedekt) en dan als laatste erover schenken, de foto bij het recept heeft gesmolten kaas, dus ik ga eens experimenteren, altijd leuk!:);):p
apu

apu zegt:
ja klopt ook,veel recepten hebben een misleidende naam,daarom mijn vraag,een gratin komt altijd uit de oven normaal!:);):p
svermaut

svermaut zegt:
Tja, da's inderdaad waarvoor de klassieke definiëring staat, maar t'is eerder een vrije variant en interpretatie. Net zoal een cappuccinno van erwten, van kreeft,... ook nog weinig te maken heeft met de 'originele Italiaanse koffiebereiding'
apu

apu zegt:
Lijkt me lekker, maar is een gratin niet met gesmolten kaas uit de oven?