KookJij

Kerstkransjes

Een heerlijk kerstkransjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstkransjes te bereiden

Vermeng de bloem, boter, suiker en een snufje zout in een kom.
Snijd de boter in kleine stukjes.

Kneed hiervan een samenhangend deeg dat van de kom loslaat.

Laat het deeg in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.

Verwarm de oven op 150 C en vet de bakplaat in met boter.

Bestuif het werkblad met meel.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

Gebruik een uitsteekvormpje voor de buitenkant van de kerstkransjes.

Voor het gat aan de binnenkant kan je een appelboor gebruiken.

Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw koekjes uit.

Leg de kransjes op de bakplaat.

Garneer met geschaafde amandelen of greinsuiker.

Bak de koekjes in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kelly

kelly zegt:
goed recept!!!;)
kelly

kelly zegt:
heel lekker en het was leuk om het e maken :p:);)
$haron

$haron zegt:
het is me goed gelukt dank je wel maar het is ook heel erg lekker:p:);)
Meghan

Meghan zegt:
Heerlyk!
Alleen moet je er wat zout bij doen, is extra lekker :D
Rein

Rein zegt:
Echt lekker!!!:)
henny

henny zegt:
ik vind het deeg van 1 cm dikte erg dik zelf neem ik 4 mm om ze uit te steken.
ann

ann zegt:
nou lkkr hoor ga het same bakke met mijn vriendinne gesellie:D;):)
Ciska

Ciska zegt:
mmm heerlijk idee voor de feestdagen en leuk te maken samen met mijn zoontje ;)