KookJij

Keukenhulpjes? Ik hou er van.

Datum: 22 januari 2014 Categorie: Column Reacties: 16

Toen ik het stukje over de eiertikker op onze blog las, dacht ik: “waar ken ik dat van?” Ook ík kan niet voorbijgaan aan die leuke gadgets op kook- en keukengebied. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat er zaken zijn aangeschaft die ik weinig of nooit gebruik. Gelukkig niet veel, maar toch...

Manlief slaakt bij voorbaat al zuchten als ik hem weer eens een kookwinkel in sleur. Bij alles waar ik langer dan een minuut bij stilsta, is het al: “Nee! Waar ga je dat voor gebruiken?” Dat is toch niet aardig? Toen ik eens bij mijn schoonzus zag hoe handig zo'n keukenrobot was, leek mij dat ook wel wat. Snijden, raspen, malen, mixen, alles kon dat ding. Er rezen toch wel wat bezwaren, want zo heel veel ruimte boden de keukenkasten niet meer en afwassen ben ik ook niet zo gek op. Voorzichtig probeerde ik toch uit te leggen dat zo'n machientje op mijn wensenlijstje stond. Kon ik beter niet doen. Maar mensen die mij kennen, weten dat ik niet zo snel genoeg neem, met nee. Dus toen ik héél per ongeluk thuis kwam met een pracht van een staafmixer, moest ik kletsen als Brugman om hem duidelijk te maken hoe handig dit zou zijn. Hij was not amused.En wat blijkt? Meneer gebruikt hem bijna dagelijks, hij maakt er de heerlijkste vruchtensapjes mee.

De siliconen bakvorm was een miskoop, er gaat niets boven een echt bakblik. Dus die kon de kliko in, hupsakee weg er mee.

Over het algemeen ben ik in mijn nopjes met onze keukenhulpjes. Zo heb ik pasgeleden een rührfix aangeschaft op internet, lekker ouderwets, maar werkt super! Mayonaise, slagroom, knoflook- of welke saus dan ook, hij fixt het. Toen ik vorig jaar op een rommelmarkt een prachtig petroleumstel zag, was ik in mijn nopjes. Die moest ik hebben! Daar pruttelt nu regelmatig een stoofpotje op, heerlijk die gezelligheid. En de stank? Dat valt reuze mee.

Maar zo'n eiertikker zal ik niet zo snel aanschaffen. Het onthoofden van zo'n eitje lukt ook wel met een tik met een mes, lijkt me.

 

Anna Koudys.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Tineddy, je bent hier op de goede plaats om jouw heerlijke recepten te delen met ons, als je dat wil natuurlijk ;-) kijk er in elk geval naar uit :-) groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hilde, dat komt vast wel goed, mag jouw halve trouwboek ook mee ;-)
Tineddy, zoals Hilde zegt; je bent meer dan welkom op KookJij om jouw recepten met onze gebruik (st) ers te delen.
Groetjes,
Anna.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anna, we mogen ook niet overdrijven hé, laat je wel weten wanneer het goede moment in zicht is ;-)
Tanja

Tanja zegt:
@Beertje, je hebt het echt zwaar gehad, respect datje het koken weer opgepakt hebt. Na mijn herseninfarct in 2005, ook uitval rechts, heeft het heel lang geduurd voordat ik weer durfde te koken. Ik was heel bang dat ik pannen zou laten vallen of met de slechte kant van het fornuis zou stoten en mijn geheugen was ook niet best. Ik zeg dit omdat ik begrijp hoe moeilijk het is na deze ziekte en dan had jij nog veel meer problemen dan ik. Ik besefte meteen al dat ik nog veel geluk had gehad. Bij mij is het na oefenen, oefenen en oefenen een heel eind bijgetrokken, alleen de fijne motoriek (bij kleine stukjes snijden) is nog niet je van het. Ik weet niet hoelang het bij jouw geleden is en hoop echt dat de creatieve kant nog een heel eind bijtrekt! mvg Tanja
Tanja

Tanja zegt:
Oeps, bij het schrijven van de reactie kon ik niet terugkijken naar de datum Beertje, vandaar!
Beertje

Beertje zegt:
Hallo Tanja
Bedankt voor je positieve reactie, Ik was aan de beurt op 13 maart 2012, er moest een nieuwe mitralisklep in mijn Hart gezet worden,
in 2011 ben ik nog de hele maand oktober naar China geweest op vakantie heb ik heerlijk in mijn eentje 30 dagen door China gezworven lekker gegeten en 3 kookscholen bezocht waar van ik helaas niets meer terug kan vinden in mijn kop.
Ik heb wel wat recepten daarvan maar het hoe en waarom dat mis ik.
Ik hoop alleen dat ook dat weer terugkomt zodat ik weer creatief bezig kan zijn.
Van die CVA ben ik 99,5% genezen ik kan weer alles doen en rij ook weer auto
ik heb eind 2013 twee nieuw ooglenzen gekregen zodat ik normaal zonder bril loop en alleen voor lazen een leesbilletje moet hebben dat gaat volgende week komen.
Zoals gezegd koken doe ik wel maar dan moet ik het recept voor mijn neus hebben.
Fijne avond
Beertje

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten