KookJij

Kerstverhaal Gerda Lamers

Datum: 4 januari 2011 Categorie: Column, Kerstverhalen 2010 Reacties: 0

Mijn Kerstblunder.

Zo’n 30 jaar geleden is onze traditie ontstaan voor kerstavond waarbij het diner bestaat uit: heldere bouillon, aardappelsalade - met homemade mayonaise -bockworst, hardgekookte eieren, saté met pindasaus, stokbrood en zelfgemaakte bitterballen en over de bitterballen gaat mijn blunder.

5 jaar geleden was ik nogal erg druk met voorbereidingen voor de Kerst en nog wat andere dingen.

Ik ging aan de slag om de bitterballen te maken, voor een ieder die het wel eens gedaan heeft die weet dat dat heel veel werk is en dus dacht ik, gemakzuchtig, in plaats van het vlees met het wiegemes klein te snijden doe ik het deze keer in de foodprocessor dan is het zo gebeurd, maar zonder na te denken – druk, druk en nog eens druk – heb ik het te lang gemaald en zodoende werd het vlees bijna poeder, het was veel te fijn en neemt daardoor geen bouillon op. Ik ben toch gewoon verder gegaan met het maken van de ragout maar toen de bitterballen eenmaal op tafel stonden bleken ze dus veel te droog te zijn. Mijn mannen waren zo stoer om te doen als of er niets aan de hand was en begonnen dus lekker door te eten maar toen ik zelf een bal ging eten kwam het schaamrood op mijn kaken en moest ik toegeven dat ik gemakzuchtig was geweest. Ik heb mijn hele portie van 93 bitterballen weggegooid, maar ik heb het goed gemaakt en voor nieuwjaarsdag nieuwe gemaakt. Deze blunder wordt mij (grappig bedoeld) elk jaar weer voorgeschoteld.

Gemak dient de mens maar niet altijd.

Fijne feestdagen allemaal en een voorspoedig en lekker 2011.

Groetjes Gerda Lamers

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten