KookJij

Hamburger

Datum: 19 februari 2014 Categorie: Column Reacties: 7

Op een middag, zo na twaalven, besloten we ergens in een vreemde stad tóch naar een McDonalds te gaan omdat we honger hadden en een gewoon restaurant ons niet lokte. Het is het gemak, dat ’t hem doet. Binnen raakten we verzeild in de vicieuze cirkel die bestaat uit bakken, verkopen, eten én glimlachend personeel, want dát moet. En onze hamburger hadden we zo, die glom net zo hard als hun glimlach, het brood oogde zoals het hoorde te zijn en zo schoven we aan een zowaar leeg tafeltje terwijl om ons de vicieuze cirkel fanatiek doordraaide in een poging die dag nog meer om te zetten als de vorige, want zo werkt dat nu eenmaal.

Na twee happen besloot ik dat dit zo’n dag was waarop ik een onvergeeflijke vergissing had gemaakt. Het uiterlijk van deze hamburger en de beleving in mijn mond stemden absoluut niet met elkaar overeen. Het was méér dan afschuwelijk! Op dat moment besloot ik nooit meer zo’n zaak binnen te stappen. Nou ja, misschien wel voor zo’n ijsje, daar valt niet zoveel aan te verprutsen.

En ach, die hamburger... de jongelui die je ze ziet eten hebben gewoon een andere eetbeleving. Beiden hadden we inmiddels dezelfde conclusie getrokken. We lieten de boel de boel en vertrokken. Ik dacht nog wel aan arme zwervers die er een moord voor zouden willen doen maar dat werd te gecompliceerd en misschien zouden ze je wel verontwaardigd aankijken. Wat moesten ze met zo’n aangevreten ding? We vonden een broodjeszaak, trakteerden onszelf op een broodje gezond en zwoeren nooit meer een McDonalds binnen te stappen.

Nou ja... wel voor zo’n ijsje natuurlijk!

 

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Doet me weer denken dat ik samen met Karel op zaterdagochtend werkte. Steevast werd er om 11.00u een hamburger gehaald. (Wij begonnen om 07.00u)
Gek genoeg smaakte hij prima, maar dat zal met het ritueel te maken gehad hebben ;-)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Het enige dat ik ooit van/bij een mac heb gegeten is 1 x een portie patat.
Het trekt me echt niet, maar ja, anderen hoeven beslist geen .... noem maar op!
Fijn dat we kunnen kiezen!
Lieke Engelen

Lieke Engelen zegt:
14 Febr. gingen we vanuit Limburg met z`n vijven naar een trouwreceptie in Den Bosch we besloten na afloop van de receptie in de stad iets te eten en vroegen aan een bruiloft gast waar we dat het beste konden doen. Hij verwees ons naar een klein leuk restaurantje, wij daarna op zoek, daar aangekomen bleek het helemaal vol te zitten en kwamen toen er ook achter dat het Valentijnsdag was. We hebben wel in 10 restaurantjes gevraagd maar alles was vol, toen even buiten de stad naar van der Valk, ook vol de receptioniste heeft nog 2 vd. Valk restaurants gebeld ook vol. En zo zijn we bij een McDonalds terecht gekomen en een frietje mayo en hamburger gegeten die vond ik laf van smaak maar aangezien dat het geen optie was om door te rijden want de tijd ging dringen (i.v.m. sluiting keukens ) was dit de beste oplossing.
Maar mij zie je er niet meer eten.
P. Zwart

P. Zwart zegt:
Smaken verschillen, ik vind een broodje hamburger van Mac. D. wel erg lekker en de frietjes zijn ook heerlijk.
Henk Schipper

Henk Schipper zegt:
Maar de sanitaire voorzieningen zijn meestal prima. Ik kwam, toen ik nog als vertegenwoordiger langs de weg zat, er zeer regelmatig. Eten heb ik er eigenlijk nooit gedaan, schandalig hé.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Eerlijk gezegd het is niet onze gewoonte om bij Mac. D. te gaan eten, voor wat je krijgt best prijzig liever dan een frietje van de frituur. Maar moet wel toegeven op het moment smaakte het toch "broodje van de Mac. D "
Cor Snijders

Cor Snijders zegt:
Haha Anna, dat met Karel zie ik meteen voor me... Dat is nou precies het juiste woord, Lieke. Laf, een hap en je stopt meteen. En ik kan meteen meevoelen met Henk, ik ben in Amsterdam daar wel eens naar de wc geweest. Makkelijk hoor. Maar ik blijf erbij, alleen een ijsje, meer ook niet.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten