KookJij

Goh, wat zielig..

Datum: 24 december 2013 Categorie: Column Reacties: 8

Tja, nu mijn laatste kind aan de andere kant van de wereld verblijft, keek ik niet met veel verlangen naar de komende feestdagen. Toen ze vertrokken was en ik dapper lachte bij het afscheid op Schiphol, zag ik eigenlijk tegen alle komende dagen op.

Wentelend in zelfmedelijden zag ik een eindeloze reeks eenzame dagen op me afkomen. En omdat op het landgoed ik mijn buren alleen met een verrekijker (die ik overigens niet bezit), kan beloeren viel er op dat gebied ook niet veel steun te verwachten. Wat een ellende, wat een zielig bestaan.

Gelukkig duurde de "wat ben ik verschrikkelijk zielig"-aanval maar een paar dagen. Zo ongeveer tot na het zien van de actualiteitenrubriek met beelden van kinderen in Syrië, veroordeelt tot een kerstfeest in een ijskoude tent. Nadat mijn kantoordelende collega mij vertelde dat haar man slecht nieuws had van de dokter en een gruwelijke operatie zal moeten ondergaan, was ik genezen van mijn zelfgekozen triestheid.

Wat heb ik nu eigenlijk te klagen? Ik ben dan misschien niet helemaal gezond, maar heb zeker geen levensbedreigende ziekte. Mijn kinderen zijn kerngezond en zoals het eruitziet mijn aanstaande kleindochter ook. Met dochter en schoonzoon zit ik straks gezellig bij mijn kerstboom en later deel ik met de (bijna) complete familie een ongetwijfeld overvloedig maal in een knus restaurant.

We hebben allemaal werk, komen niets te kort en het komende jaar lijkt veelbelovend te worden. Ik heb super kinderen, een bijzonder (maar lief) liefje, fijn contact met familie en lieve vrienden. Ik heb dus helemaal niets te klagen en wens iedereen minimaal net zoveel geluk toe. Gezellige en smakelijke feestdagen allemaal en alle goeds voor 2014! Liefs, Nicoline (die eigenlijk een hekel heeft aan zeurkousen, maar er soms toch zelf een is).

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lieve Nic,
Jij zeurt (bijna) nooit.
Je bent een mooi mens!
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Fijne kerstdagen voor jullie allen.
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Heel fijne dagen voor het KookJij team en natuurlijk ook voor Nicoline.
Veel liefs.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank, ook voor jullie heel mooie en gezellige dagen!
Mia

Mia zegt:
Hallo Anna. Eindelijk hoor jij weer iets van mij. Maar ik ben weer terug! Eindelijk!
Het typen gaat nog niet zo snel, soms met fouten.
Maar ben al snel aan het corrigeren,....dit gaat wel :)
Het moet wel gaan ....anders hebben zij niets aan mij.
Dus...ik begin over 2 weekjes Anna. Dan zien jullie het wel.
Ik ga nu proberen om bij de anderen te kijken. Bij een heb ik al gekeken en dit waren de Knijpertjes. Nou dit is al een goed begin!

Anne...tot de volgende keer :)
Mia

Mia zegt:
Anna, nog een heel fijn Oud en Nieuwjaar gewenst :)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Welkom terug, Mia! Fijn weer wat van je te horen. Het KookJij Team wenst jou een goed en fijn 2014 toe!
Karin

Karin zegt:
De december maanden zijn voor veel mensen moeilijk en zeker wanneer je kinderen "ergens" anders zijn. Maar het is een waarheid als een koe "gezondheid is niet te koop" Geniet, wanneer er wat te genieten valt, en beleef bewust je tegenslagen zodat je er van kan leren..........

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten