KookJij

Geitenkaas

Datum: 31 oktober 2016 Categorie: Column Reacties: 0

Den Haag, Prinsjesdag, druk, druk druk. We zien de glazen koets voorbijkomen. Bij Nieuwspoort houdt een vermomde malloot met spandoek elke politicus aan met snedige opmerkingen. Het publiek geniet, lacht en blijft kijken. Maar het wordt later en later en een mens wil ook wel eens eten. We lopen diverse tenten af en blijven ‘haken’ bij een gelegenheid die hele lekkere gerechten op het menu heeft staan en gaan ten slotte zitten.
Mijn oog valt op de vegetarische lasagna met geitenkaas en spinazie. Ik kijk nog wel verder naar de andere gerechten maar keer uiteindelijk terug. Vrouwlief neemt kipsaté. Op straat flaneert publiek voorbij. De zon schijnt en tovert vrolijke gezichten. Af en toe duikt er een politicus op en soms kan er zelfs een selfie worden gemaakt.
De lasagna en de kipsaté arriveren. Het ziet er bijzonder goed uit, ruikt lekker en we vallen meteen aan. Na twee happen weet ik dat ik deze lasagna nooit meer ga vergeten! Is het de geitenkaas? De spinazie? Iets anders? Heerlijk!
Na enige tijd is mijn bord bijna leeg. Vrouwlief worstelt met de helft van haar bord. Wil je ook wat? vraagt ze. Uiteraard wil ik wel van twee walletjes eten. En zo eet ik kipsaté gecombineerd met lasagna. Heerlijk, echt waar! Achteraf denk ik dat het de geitenkaas is geweest. Maar misschien ook wel die spinazie. Of die lekkere korst. In de trein terug val ik in slaap en droom er over. Op de markt wat dagen later koop ik geitenkaas in de aanbieding.  Lekker!

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten