KookJij

Informatie over sojascheuten

Beschrijving van sojascheuten

Taugé - ook wel sojascheut genoemd - is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo (groene boon) genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempias. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

Smaak idee voor sojascheuten

Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie. Taugé heeft een kruidige-nootachtig smaak. Taugé wordt verkregen door de bonen te laten ontkiemen in water, de eerste 4 uur blootgesteld aan daglicht en in het duister voor de rest van de dag. Bij massaproductie in fabrieken wordt gewoonlijk gebruik gemaakt van kunstmatig licht, meestal met een gloei- of fluorescentielampen. Ook dan voor 4 uur in volle belichting en daarna 18 uur donkerte, dit gedurende een week. Dit aangezien het effect van kunstmatig licht pas bereikt wordt over een langere periode.

Sojascheuten