KookJij

Zalmtaartje

Zalmtaartje
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 210 kCal energie
25 Gram eiwit
11 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vis op zijn Best, John West
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaartje te bereiden

  1. Halveer de citroen en snijd 1 helft in 4 partjes.
  2. Pers de andere helft uit.
  3. Prak in een kom met een vork de creme fraiche en 1-2 eetlepels citroensap door de zalm.
  4. Schep de sjalot, de helft van de bieslook en kappertjes erdoorheen.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Zet een kookring, 5 cm doorsnede, op een bord en schep er 1/4 van het zalmmengsel in.
  7. Verwijder kookring en maak zo nog 3 borden met zalmtaartjes.
  8. Meng de sla met de dressing.
  9. Garneer de zalmtaartjes met de rest van de bieslook en het citroenpartje en leg er wat sla omheen.
  10. Bereid de zalm 's ochtends voor en bewaar afgedekt in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

nvt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst