KookJij

Recept voor Witlofschotel

Een oud recept met een andere draai.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie: 443 kCal energie
30.0 Gram eiwit
28.9 Gram vet
11.5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de witlof grof in ringen en verwijder de harde kern.
  2. Snij de champignons doormidden en daarna in plakjes.
  3. Doe in een grote pan de citroensap en 2 eetl. boter en breng dit aan de kook.
  4. Voeg de witlof hierbij en kook de witlof 10 minuten en laat dit daarna in een vergiet goed uitlekken.
  5. Bak in de pan 2 eetl. boter de champignons en de ham totdat het vocht van de champignons is verdwenen en ze iets bruin worden.
  6. Voeg de witlof hierbij en roer dit goed door elkaar.
  7. Schep dit over in een vergiet en laat het overtollige vocht uitlekken.
  8. Schep het in een ovenschaal en strooi de kaas hier overheen.
  9. Laat de kaas in de oven lichtbruin worden.
  10. Serveertip:  Lekker met gekookte aardappel en een varkensschnitzel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst