KookJij

Recept voor Vindaloo

Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "carne de vigna d'albos, dwz zeggen vlees met wijn en knoflook. In de loop van de jaren werd de wijn azijn. Door toevoegen van veel keuiden is het later geworden tot een nieuw gerecht, de vindaloo.De vindaloo maakt gebruik van lamsvlees, pvarkensvlees of kip.
Recept van:
Bereidingstijd: 145 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Pureer de ui, knoflook, gember en lomboks tot een pasta (evt.met een scheutje rijstolie).
  2. Bak de blokjes vlees in 4 eetlepels rijstolie aan alle zijden bruin.
  3. Bak dan mee de uien-mix tot de geuren goed loskomen.
  4. Voeg toe de ketumbar, djinten, pimenton, peper en garam en bak dit nog eens 3 minuten mee  en roer zo nu en dan even goed door.
  5. Voeg de tomaten toe met de fenegriek en verkruimel de bouillonblokjes en roer dit goed door.
  6. Voeg de azijn toe en roer dit goed door.
  7. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag en de deksel op de pan.
  8. Laat dit geheel 105 minuten sudderen.
  9. Vlak voor het opdienen roeren we de dikke santen er door.
  10. Opdienen met witte rijst. Strooi er wat snippers lenteui over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer hierbij een ietsje zoete witte wijn met karakter, bv een Riesling feinherb.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst