KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Tagliatelle met ham en oesterzwammen

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding



Voorbereiding:


De kalkoenfilet in blokjes snijden.
De oesterzwammen schoonmaken en in reepjes snijden en de paprika in blokjes.
De ham en ui fijn snipperen.
De broccoli in kleine roosjes snijden en 5 minuten blancheren.
De deegwaren in gezouten water koken.
Maak de bouillon van een blokje bouillon.


Bereidingswijze:


De kalkoen bakken in de hete olie en de oesterzwammen bijvoegen en even meebakken.
De knoflook persen en samen met de ui, paprika, ham en kruiden erbij doen.
Gedurende 5 minuten laten meebakken en de broccoli toevoegen.
Ondertussen de saus bereiden en hiervoor de boter verwarmen en er de bloem doorroeren.
De bouillon toevoegen en onder voortdurend roeren, laten doorkoken.
Vervolgens het pakje smeerkaas laten smelten in de saus en bij het champignon-hammengsel voegen.
Op smaak brengen met peper.
De deegwaren overgieten met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Julia

zegt:
Zal ik doen!
Anna Koudys

zegt:
Leuk, Julia. Laat je weten als de site online is? ik ben erg benieuwd!
Groetjes,
Anna.
Julia

zegt:
Super bedankt Agnes en Anna! Wij gaan onze zwammen telen in Amsterdam Noord bij het stadslandbouwproject De Melkweg.
@gnes D

zegt:
Bedankt Anna voor het toezeggen.
Ook ik vind het een eer om mijn recept geplaatst te zien op hun site.
Julia klopt het dat jullie in het oude zwembad in Rotterdam telen.
Succes met het project
@gnes
Anna Koudys

zegt:
Beste Julia,
Mooi initiatief! Jullie mogen dit recept gerust plaatsen, uiteraard wel met de bronvermelding van KookJij.
Veel succes met jullie website!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Julia

zegt:
Ziet er heerlijk uit! Zou ik uw foto+het recept mogen plaatsen op onze website?
Wij zijn een groep studenten die duurzame Oesterzwammen willen gaan telen op koffiedik. Hierbij gebruiken wij dus gebruikte koffiedik en creëren we een kringloop in het voedselsysteem, waarbij er niet langer een afvalstroom aanwezig is. Momenteel zijn we bezig met het maken van een website en hierop wil ik ook graag recepten plaatsen zodat mensen/restaurants geënthousiasmeerd worden om bij ons paddenstoelen af te nemen. Met onze kweek willen we mensen bewust maken van een aantal wereldproblemen: Hoe gaan we de wereldbevolking in de toekomst op een duurzame manier voeden? En: Wat gaan we doen met het afval wat wij produceren?
Ik hoor graag van u.
Groetjes,
Julia