KookJij

Recept voor Stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie

Een heerlijk stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten en de look. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot en kleur het gebraad langs alle kanten. Voeg de sjalotten en de look toe en laat 1 min sudderen. Voeg 500 ml melk, de salie en de laurier toe. Dek af en laat 10 min koken op een zacht vuur. Schraap de wortelen, snij overlangs door en daarna in stukken van 2 cm. Voeg toe aan de stoofpot en laat nog 25 min sudderen.
  2. Kook de ongeschilde aardappelen gaar en schil ze. Verwarm de resterende 100 ml melk. Pureer de aardappelen met deze warme melk. Voeg 3 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Meng en hou warm.
  3. Haal het gebraad, de wortelen, de salie en de laurier uit de stoofpot. Mix de saus met een staafmixer. Zet terug op het vuur. Los de inhoud van het zakje voor witte saus op in wat water, giet in de stoofpot en roer tot de saus indikt. Snij het gebraad in sneden en serveer met de wortelen, de saus en de aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst