KookJij

Recept voor Steak van Blauwe van Vlaanderen met chimichurri-saus

Een heerlijk steak van blauwe van vlaanderen met chimichurri-saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar en schil ze. Snipper de oregano-, koriander- en peterselieblaadjes en de look. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Snij de tomaten in kleine blokjes. Bestrooi de aardappelen met wat van de peterselie. Meng de gesnipperde kruiden, de look, de tomaten, het paprikapoeder, het limoensap en 4 el olijfolie. Bestrooi met zout en hou apart.
  2. Bestrooi de steaks met zout. Vet een grote pan in met olie en bak de steaks ongeveer 5 min langs elke kant. Haal van het vuur en laat 5 min rusten op een bord, onder aluminiumfolie.
  3. Versnijd de steaks tegen de vezel in en giet er de saus over. Serveer met de aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst