KookJij

Recept voor Spinaziestamppot

Een heerlijk spinaziestamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie: 470 kCal energie
24.9 Gram eiwit
25.8 Gram vet
30.7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. De spinazie laten ontdooien.
  2. Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Breng de aardappelen in een pan met ruim water aan de kook en laat ze gaar worden.
  5. De spinazie goed verwarmen in de pan en daarna in een vergiet het vocht laten uitlekken.
  6. Bak de spekreepjes in een koekenpan zachtjes uit.
  7. Voeg de ui samen met de knoflook bij de spekblokjes en bak ze even mee.
  8. Als de aardappels gaar zijn deze afgieten, opschudden en fijnstampen.
  9. Voeg het spekmengsel aan de aardappels toe en roer er beetje bij beetje de spinazie erdoor en warm goed door op het vuur.
  10. Breng de stamppot op smaak met de mosterd en roer de kaas er goed doorheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst