KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Snert (Hollandse erwtensoep)

Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding



Voorbereiding:


Snipper de ui.
Snij de prei in smalle ringen.
Schil de wortel en aardappel en snij deze in kleine blokjes.
Snij het loof van de knolselderij, was deze en snij de blaadjes fijn.
Snij het buitenste van de knolselderij weg en snij de knolselderij in kleine blokjes.
Rookworst in plakjes snijden.


Bereidingswijze:


Doe de spliterwten met het water, de karbonade en het spek in de pan en breng het aan de kook.
Met een schuimspaan het schuim eraf scheppen.
Met de deksel op de pan de soep 45 minuten zachtjes laten koken.
Af en toe doorroeren.
De groente, aardappelen, vlees en selderieblad aan de soep toevoegen en 1,5 uur zachtjes laten koken.
Af en toe doorroeren.
Het vlees uit de soep scheppen, bot verwijderen en het vlees in stukjes snijden (evt. zwoerd verwijderen).
Het vlees en de rookworst in de pan doen en weer 30 minuten zachtjes laten pruttelen.
Soep op smaak maken met zout en peper, maggi en aromat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruud van Wier

zegt:
Wat een fantastisch eenvoudig en lekker recept. Ik heb de spliterwten geweekt in water met een runderbouillonblokje. Met het weekwater heb ik de erwten opgezet. Verder heb ik het recept gevolgd zoals het beschreven staat. Het is nu al heerlijk, nog zonder zout, peper of aromat. Klasse.
Hulde, een wereldrecept en heerlijk eenvoudig.
met vriendelijke groeten,
Ruud van Wier
Amsterdam
Allie

zegt:
Ik trek de bouillon altijd van te voren, haal het vlees van de botten en houd het apart. Zet beide koud weg. Als je de soep af gaat maken kun je het gestolde vet er gemakkelijk afscheppen. Resultaat? Mijn door iedereen geroemde snert is op deze manier veel minder vet.
Liske

zegt:
Daar ben ik het volledig mee eens, puk. Maggi en aromat vind ik eigenlijk hetzelfde: zout met kruiden. Ik gebruik échte lavas, ofwel maggiplant. Smaakt naar maggi maar bevat geen zout. Er moet echter wel iets van zout toegevoegd worden anders is de soep erg flauw. Een paar bouillonblokjes zijn ook prima, maar ook dat is vergelijkbaar met maggi en aromat.:?
puk

zegt:
Zonde om aan zo'n lekker recept maggi en aromat toe te voegen.
Robert

zegt:
Deze geprobeerd... heerlijk! :p
patk

zegt:
per ongeluk voor 1 persoon gezet ipv 12 personen:(
derbyke

zegt:
Waarom niet Patk, maar wel koel weg zetten. Hilde Kookjij& team :);):p
patk

zegt:
Met sinterklaas zorg ik voor 1 man voor erwtensoep. Kan ik dit ook 2 dagen van te voren maken??
mia7

zegt:
mmmmmmmmmmmmmmm heerlijk !!:)
Eveline

zegt:
Heel erg bedankt voor dit recept! Nu we in het buitenland wonen, moesten we voor het eerst echt zelf snert maken. En met dit recept is dat prima te doen!