KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Shoarma

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: www.silvo.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng de kruiden door het vlees en laat dit even rusten.
Snij de paprika in reepjes en voeg deze bij het vlees.
Verwarm de oven voor op de tempratuur aangegeven op de verpakking van de broodjes.
Laat de wok heet worden.
Doe het vlees in de wok en roerbak dit bruin en gaar totdat het vocht verdwenen is.
Verwarm de broodjes af in de tijd die staat aangegeven op de verpakking.
Snij de broodjes open en vul deze met het vlees.
Naar smaak er de sausen over het vlees verdelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

caroguzzi

zegt:
Hoi Ayse, Graag zou ik willen weten welke kruiden ik kan gebruiken als shoarma kruiden. Ik woon in Frankrijk en shoarma is helemaal onbekend in de regio waar ik woon en kant en klare shoarma kruiden bestaat hier helaas niet.
Alvast bedankt !

:)
semih

zegt:
Kebab is ontstaan door de resten van een geofferd dier (offerfeesten bij moslims)de vermalen en samen tot een grote rol vlees te roosteren,en daar plakjes vlees van af te schrapen ;)
semih

zegt:
Klopt,maar kebab is geen shoarma,kebab is van origine gehakt gemaakt van lams-kip of rundvlees,op een groot spit,geen gesneden of geschaafde blokjes vlees zoals in shoarma:p
wouros

zegt:
Shoarma (Arabisch: شاورما, Hebreeuws:שווארמה) is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab. De naam duidt op het meestal verticaal opgestelde spit, waaraan lamsvlees, kip, kalkoen of rundvlees geroosterd wordt. Dit geroosterde vlees, dat voor het roosteren gemarineerd is, wordt dun afgeschraapt en gewikkeld in een pitabroodje gegeten. In Nederland wordt ook varkensvlees gebruikt.
Redactie KookJij:

semih

zegt:
Dit recept is niet van afkomst Turks,daar vergissen veel mensen zich dus in,shoarma is afkomstig uit Egypte,vandaar de verwarring of het nu wel of geen varkensvlees moet zijn! Maar dat maakt het er niet minder lekker om:p

Lauren

zegt:
Het is echt heel lekker, al zeg ik het zelf! Mijn kind gaat het vanavond alleen maken. ;)Zal kijken hoe het smaakt.
greet1

zegt:
Dit is een superlekker recept, zal het vandaag voor de tweede keer maken. Mijn ventje kijkt er al naar uit.:D
Kees

zegt:
Als het gerecht uit Turkije komt, moet er dan geen lamsvlees in ipv varkensvlees?
Anje

zegt:
Hoi Ayse
dank voor je reactie en ik ga het recept van de doner uitproberen en ook van de iskender laat je wel weer weten hoe het was. Bedank je zusje ook maar voor het recept.
gr Anje:)
Anje

zegt:
Hoi Ayse,

Hardstikke bedankt voor je reactie en ik kijk uit naar je recept van de doner. Ik heb al even bij de iskender gekeken. Ga dit binnenkort eens even uitproberen. Laat je het wel even weten.

gr Anje