KookJij

Recept voor Sashimi van Zalm met Dressing

Sashimi = Gerecht van dun gesneden plakjes vis en/of schelpdieren met een dipsausje. Aangezien dit gerecht van rauwe vis dient te zijn, moet de vis "vang"- vers zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de zalm in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik en 5 cm in het vierkant.
  2. Doe alle ingredienten voor de dressing in een blender-beker en draai tot een gladde en homogene dipsaus.
  3. Verdeel de plakjes zalm over 4 bordjes en verdeel de dipsaus over 4 kleine platte schaaltjes

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het is niet zo eenvoudig om bij rauwe vis een geschikte wijn te vinden. Mijn eigen voorkeuren gaan uit naar een Pinot Gris, een Riesling Kabinett trocken of een Riesling Spaetlese trocken.
Een lichte rode wijn is een mogelijkheid (Beaujolais, jonge lichte Pinot Noir, jonge lichte Shiraz)
Bier zou ik niet aanraden en als thee adviseer ik een groene thee.
Het beste is natuurlijk een saké, maar dan moet je wel een hele goede hebben.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst