KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pasta stroganoffsaus

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


Voorbereiding:


Kook ruim water met daarin het blokje pastabouillon.
Maak de roerbakgroenten na gelang fijner in de hakmolen.
Snij de champignons in plakjes.


Bereidingswijze:


Smelt de boter in de hapjespan en fruit hierin de knoflook.
Doe het gehakt erbij en bak deze rul en iets bruin.
Voeg de ham erbij en bak deze even mee.
Voeg de groenten erbij en stoof dit gaar.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en de mix.
Voeg het water bij en roer het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook, zet het vuur geheel laag en doe het deksel op de pan.
Af en toe doorroeren.
Kook de pasta in de bouillon het aantal minuten zoals aangegeven op de verpakking.
De saus op smaak maken met zout en peper.
Pasta afgieten maar niet afspoelen.
Pasta opdienen met de saus en geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

agnesd

zegt:
Hoi brandaris.
Mijn 2 mannen en ikzelf vinden het een lekkere saus.
Met toeval is het recept ontstaan omdat de geplande maaltijd fout liep.
Omdat ik altijd een weekmenu maak heb ik verschillende ingrediënten die ik voor de rest van de week nodig heb in huis.
Als ik iets nieuws probeer zet ik de evt. wijzigingen van een orgineel recept op papier en ook als ik zomaar iets aanrommel.

Groetjes van @gnes
brandaris

zegt:
mijn vraag is het aan jou is de smaak zo lekker en hoe kom je er aan dit recept wil ik graag weten.