KookJij

Recept voor Lekkerste saté

Deze saté is echt heerlijk! Dit gerecht is ook heerlijk in de zomer tijdens de BBQ. Prik dan de kip met behulp van satestokjes aan elkaar!
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

  1. Knijp twee teentjes knoflook fijn in een schaal en flink wat scheuten ketjap manis. Maak hier een lekkere marinade van.
  2. Meng nu de kipfilet door de marinade heen en zet hem terug in de koelkast.
  3. Haal ze voor het eten uit de schaal en bak ze lekker gaar.
  4. Serveer met lekkere pindasaus en kroepoek!

Mijn kookverhaal (Bo van Eijk)

Dit is een gerecht wat je het beste 's ochtends al kan klaar maken. Deze saté is echt heerlijk! Dit gerecht is ook heerlijk in de zomer tijdens de BBQ. Prik dan de kip met behulp van satestokjes aan elkaar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Bij ons thuis eten wij de sate niet met pindasaus,maar ketjap,(surinaamse) sambal en uienringen.Ook als wij sate maken van varkensvlees.Proberen??
Anna

Anna zegt:
Annika,
Ik probeer je al een paar keer te mailen, maar krijg 'm steeds terug.
Zou je even je mailadres willen sturen aan: [email protected]?
Groetjes,
Anna
KookJij.
carla

carla zegt:
Dat bedoel ik nu, gewoon eten wat je lekker vindt!
Jaap H

Jaap H zegt:
Gebruik wat je lekker vind, de smaak van ieder mens is anders.
Mijn kinderen lusten het wel.
carla

carla zegt:
Lekker simpel! en dan lusten de kinderen het ook zonder dat er van die extra smaakjes bij zitten. Ik hou ook niet van gember nl.
arwenbo

arwenbo zegt:
Hey Rieja, bedankt voor de tip! Misschien een leuke vraag voor meer mensen... Wat vinden jullie wat je eigenlijk standaard in je keuken hebben om je altijd goed te kunnen redden? Groetjes, Bo:D
Jaap H

Jaap H zegt:
arwenbo,Ik begrijp dat als student bent niet de middelen heb om alles vers te kopen.
Maar de meeste van deze kruiden zijn gedroogd te koop. Dat is misschien goedkoper en kan je vaker gebruiken.
Succes
arwenbo

arwenbo zegt:
Ik ben student en vandaar dat ik probeer om van hele simpele (en ook goedkope) ingredienten wat lekkers probeer te maken;-). Fantastische tips allemaal! Blijf elkaar inspireren!
Jaap H

Jaap H zegt:
Dit is te simpel om lekker te zijn.
Zelf maak ik marinade van Zonnebloem olie,Ketjap,verse Knoflook,Ui, Sambal, verse Gember en wat Curry poeder
Petra

Petra zegt:
Nog lekkerder wordt het als je wat citroensap en een fijn gesneden uitje toevoegt aan de marinade. Het uitje fruit ik later weer als basis voor de pindasaus.
arwenbo

arwenbo zegt:
Bedankt voor al jullie reacties!
Enjoy!
JMT

JMT zegt:
Tip: meng voor de verandering als je pindakaas uit een potje gebruikt voor de saus, een beetje ketjap, klein beetje sambal en wat citroensap er doorheen. Geef net even een extra smaakje.
Bekend is ook dat als je satehstokjes gebruikt, deze voor gebruik even in water laten weken. Dit voorkomt verbranden/afbreken van de stokjes.
Mocht je in de buurt van een toko komen, haal daar eens eens een pakje echte satehsaus. Je proeft meteen het verschil.
Slamat makan (eet smakelijk)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Iets te eenvoudig voor mij, ik doe er gemberpoeder in en citroengras, ketoembar en djinten. Ook een zeer fijn gesnipperd sjalotje en pepertje, en een scheutje (balsamico)azijn.
lisaamber

lisaamber zegt:
Ik maak het inderdaad ook altijd zo klaar. Met frietjes en sla of met rijst is het ook erg lekker.
Beaudoris

Beaudoris zegt:
Ga ik maken lekker simpel mmmmm