KookJij

Recept voor Laagjestaart

Een heerlijk laagjestaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 180°C. Vet de vormen in en bestrooi met bloem.
2. Klop de boter 5 minuten met de suiker tot een lichte, schuimige massa. Klop er een voor een de eieren door en zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Spatel voorzichtig door het deeg. Roer er ten slotte de geraspte citroenschil door.
3. Verdeel het deeg over de 3 bakvormen. Zet de grote 30 minuten in de oven, de 2 kleinere 20 à 25 minuten.
4. Ontvorm de taarten en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Snijd uit een van de kleine taarten een cirkel van 12 cm diameter.
5. Maak het glazuur. Klop de eiwitten op met de poedersuiker en enkele druppels voedingskleurstof.
6. Bestrijk de zijkanten van de taarten met glazuur en werk af met suikerbolletje. Stapel ze op elkaar en werk ook de bovenkant af met glazuur. Laat drogen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst