KookJij

Kip, Kerrie, Ananas

Snel en slank gerecht uit onze 3 kg minder periode volgens de methode dagmenu's van Project Gezond. Heel lekker en snel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip, Kerrie, Ananas te bereiden

  1. VOORBEREIDING
  2. Kruid de blokjes kip met 1 tl kerrie en peper en zout.
  3. Kook de boontjes in weinig water in circa 7 minuten beetgaar.
  4. Kook de rijst volgens de verpakking en houdt deze warm.
  5. BEREIDING
  6. Verhit een scheutje olie in wok of braadpan en fruit de uisnippers aan met de rest van het kerriepoeder, het paprikapoeder en de kurkuma.
  7. Zet het vuur hoger en bak de kipblokjes mee , totdat ze mooi bruin zijn.
  8. Voeg de paprikareepjes en de boontjes toe en bak ze enkele minuten mee.
  9. Voeg dan de kokosmelk met 100 ml water toe en breng alles zachtjes roerend aan de kook.
  10. Laat even pruttelen. Voeg de in stukjes gesneden ananas toe .
  11. Roer een papje van de maïzena met wat water en bindt de saus tot voor jou de juiste dikte is bereikt.
  12. Proef de saus en breng zo nodig het gerecht op smaak met peper en zout.
  13. Serveer met de gekookte rijst en werk eventueel af met een blaadje peterselie of koriander.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Voor kipkerrie met rijst zou ik mijn man s' nachts mogen wakker maken. Dat
geldt dan voor het gerecht zoals ik het altijd bereid heb. Dit is weer eens
heel iets anders. De gok is de kokosmelk.....Manlief is geen fan van kokos
en nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar de smaak van de kokosmelk. Ik ben
zeer benieuwd naar zijn bevinding... Lees smaak !!!
Dit gerecht was een feestje op zijn bord !!! Gelukkig, nu kan ik ook in
andere gerechten kokosmelk gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst