KookJij

Ier­se ge­hakt­pie

Een heerlijk ier­se ge­hakt­pie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ier­se ge­hakt­pie te bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 minuten.
Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 minuten mee.
Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut.
Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 minuten.
Roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af.
Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe.
Stamp met de pureestamper.
Voeg peper en zout toe.
Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal.
Verdeel 15 g boter in vlokjes erover.
Bak in de oven in 35 minuten goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst