KookJij

Hertenbiefstuk met Tortilla

Tortilla's zijn een soort pannenkoekjes. Vaak gaat het om pannenkoekjes gemaakt van gemalen graan (meel), gevuld met van allerlei. Het zijn dus een soort wraps met inhoud. Een tortilla de patatas uit de Spaans sprekende landen is meer een dikke omelet met aardappelen en ei, gebakken in olijfolie.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenbiefstuk met Tortilla te bereiden

  1. Bak de uien in een anti aanbakpan in 2 eetlepels olie knapperig bruin.
  2. Bak in 2 eetlepels olie de plakjes aardappel knapperig bruin.
  3. Zet een pan op met gezouten water en kook daarin eerst de pompoen 4 minuten en daarna de truffelaarsappels 4 minuten. Laat de blokjes pompoen en truffelaardappel goed uitlekken.
  4. Meng de blokjes pompoen en truffelaardappel dan met de geklutste eieren samen met de gefruite uien.
  5. Doe het mengsel in een 4-hoekige ovenschaal en schuif ze 15 minuten in de oven en laat dan buiten de oven afkoelen.
  6. Doe de ingredienten voor de saus (bessen, truffeltapenade, azijn, gemberstroop, sambal, sinaasappelsap en bouillon) bij elkaar in een pannetje en laat dit onder regelmatig roeren voor de helft inkoken.
  7. Daarna de saus zeven.
  8. Schroei de biefstukjes dicht met behulp van 1 eetlepel gloeiende olijfolie en doe vervolgens 4 eetlepels room boter in het pannetje om het vlees wat smaak te geven. De biefstukjes na het dichtschroeien hooguit aan 2 kanten 1 minuut extra verwarmen en dan op een warm bord apart zetten onder een vel alu folie.
  9. Gooi de gezeefde saus dan bij de roomboter-olie en verwarm goed door. Giet de room er bij en breng niet meer aan de kook en blijf goed roeren.
  10. Schep een flinke dot saus op de spiegels van de borden en leg daarop de biefstukjes en een een vierknatje tortilla.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij drink je een mooie (oudere ) rode wijn. Zelf prefereer ik een Pauillac

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst