Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen met veel groene kruiden
PT20M
Gehaktballen met veel groene kruiden
Bij de slager heerlijk vers gedraaid tartaar en varkensgehakt gekocht en daar zelf een samenstelling van gemaakt. Zin om weer eens hele andere gehaktballen te maken. Zo kwam ik op deze heerlijke gehaktballen.Lekker in combinatie met mijn
"groene kruiden risotto".
NB
In het originele recept (zie link) wordt er ook mint in het gehakt verwerkt. In
plaats daarvan heb ik bieslook gebruikt omdat ik echt niet van mint hou
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Www.lecker.de
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen met veel groene kruiden te bereiden
- Meng alle ingrediënten met het gehakt door elkaar. Vorm hiervan mooie gehaktballen.
- Paneer de gehaktballen met een dunne laag paneermeel zodat de kruiden aan de buitenzijde niet verbranden.
- Laat de gehaktballen een half uurtje rusten zodat de kruiden de tijd krijgen zich met het gehakt te vermengen.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de gehaktballen rondom bruin en gaar (plm. 20 minuten afhankelijk van de grootte en de dikte van de ballen).
- Doe op het laatst nog een klein klontje boter in de pan. Geeft een heerlijke smaak..
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen of risotto (bijvoorbeeld mijn groene kruiden risotto) en als groeten: sla, doperwten, sperziebonen, bloemkool of wat jij maar lekker vindt.