KookJij

Gehaktballen met veel groene kruiden

Bij de slager heerlijk vers gedraaid tartaar en varkensgehakt gekocht en daar zelf een samenstelling van gemaakt. Zin om weer eens hele andere gehaktballen te maken. Zo kwam ik op deze heerlijke gehaktballen.Lekker in combinatie met mijn "groene kruiden risotto". NB In het originele recept (zie link) wordt er ook mint in het gehakt verwerkt. In plaats daarvan heb ik bieslook gebruikt omdat ik echt niet van mint hou
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballen met veel groene kruiden te bereiden

  1. Meng alle ingrediënten met het gehakt door elkaar. Vorm hiervan mooie gehaktballen.
  2. Paneer de gehaktballen met een dunne laag paneermeel zodat de kruiden aan de buitenzijde niet verbranden.
  3. Laat de gehaktballen een half uurtje rusten zodat de kruiden de tijd krijgen zich met het gehakt te vermengen.
  4. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de gehaktballen rondom bruin en gaar (plm. 20 minuten afhankelijk van de grootte en de dikte van de ballen).
  5. Doe op het laatst nog een klein klontje boter in de pan. Geeft een heerlijke smaak..

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met gebakken aardappelen of risotto (bijvoorbeeld mijn groene kruiden risotto) en als groeten: sla, doperwten, sperziebonen, bloemkool of wat jij maar lekker vindt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst