KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Bobbejaan recepten

    1. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    2. Ingredienten: 300 gram spliterwten, 400 gram schouderkarbonades, 2 laurier blaadjes, 8 takjes bladselderij, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram knolselderij, 2 aardappelen, 2 uien, 200 gram prei, 300 gram winterwortel, 5 takjes peter...
    3. Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.

    4. Makkelijk en snel Hutspot recept Ingredienten: 1 kg winterwortelen, 1 kg aardappelen, 500 gram uien, 1 blokje runder bouillon, rookworst, peper, zout
    5. Ingredienten: 450 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eetlepels water, 50 gram boter, 2 eetlepels stroop, 3 deciliter melk, 1 ½ deciliter room
    6. Ingredienten: 12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence, eventueel cacao of oploskoffie
    7. Ingredienten: 4 kippenbouten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 1 prei, 2 blaadjes laurier, 1 eetlepel peperkorrels, zout (naar smaak), verse kruiden voor de bouillon (tijm, rozemarijn, peterselie), 1 liter water, 3 eet...
    8. Ingredienten: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 volle eetlepel speculaaskruiden, 150 gram boter, 1 eetlepel melk, 1 zakje geschaafde amandelen, 200 gram gepelde amandelen, 200 gram witte basterdsuiker...

    9. Ingredienten: 16 plak bacon, peper, 12 geroosterde witte boterhammen, 1 rode ui, zout, 2 tomaten, in plakjes gesneden, 4 plak oude kaas, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 8 slablaadjes, 4 el mayonaise
    10. Ingredienten: 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 liter water, 1 kippenbouillonblok, 100 gr kippoulet, peper en zout, mespunt djahe, 1 mespunt ve-tsin, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel suiker, maizena om te binden
    11. Ingredienten: 3 eiwitten, 375 gram poedersuiker
    12. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 chilipeper, 16 stuks gepelde rouwe garnalen, 1 paprika, stokbrood
    13. Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 winterwortel, in plakjes, 2 aardappelen, in blokjes, 4 tomaten, in partjes, 1/2 groene kool, in reepjes, 1 groot blik bruine bonen, 1 l rundveesbouillon (...

    14. Ingredienten: 2 eieren, 1 lente-ui of bosui, snufje zout, sambal peper mix (verkrijgbaar oa op de Zwarte Markt in Beverwijk) piri-piri en peper kan ook., italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm), ketchup, geraspte kaas, 2 bruin...
    15. Ingredienten: ravioli rossi (verse pasta, ca 400 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 duopakje hamblokjes (ca. 250 g), gemengde groenten (ca. 250 g), 1 cup boursin cuisine (250 ml), 1 flesje kookroom (250 ml)
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell