KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Chinese tomatensoep

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Trek de bouillon van het kippoulet.
Haal het kippenvlees eruit en snijd het fijn.
Doe het terug in de bouillon en voeg alle andere ingredienten toe, behalve de ve-tsin.
Breng de soep aan de kook en bind deze licht met wat aangelengde maizena.
Voeg de ve-tsin toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Beertje

Beertje zegt:
Ik zit mijn lippen af te likken.
Truus

Truus zegt:
Jammer. Ik kan deze heerlijke soep niet maken. In Frankrijk kan ik geen ve-tsin en/of djahé kopen. Zijn er goede vervangers?

:(:(
Anna

Anna zegt:
Natuurlijk kan dit, zelfs nog lekkerder. Voor dit recept zou ik aanraden om een liter te gebruiken.
Groetjes, Anna.
jan en truus

jan en truus zegt:
Kun je dit ook met zelfgemaakte bouillon doen en hoeveel moet er in?
Wendy Laceulle

Wendy Laceulle zegt:
Wat een heerlijke soep is dit en zo gemakkelijk. Bedankt voor de tip;)
Bertine

Bertine zegt:
Ha Esther,
Ik heb je recept al heeeel vaak gebruikt. Als ik tomatensoep maak, google ik standaard op 'chinese tomatensoep Bobby':)
Super recept! Ik voeg er zelf altijd nog appelmoes aan toe, om het nog wat zoeter te krijgen. Erg bedankt, uiteraard ook Bobby!
esther

esther zegt:
Hallo, ik heb het ook klaar gemaakt en het was toppie en heeeeeeeel erg lekker bedankt voor de tip graag zie ik meer van deze lekkere recepten terug:p:)
feanstra

feanstra zegt:
Oh ja, deze is heerlijk!!
Heb ik jáááren terug eens opgepikt bij de stand van Heinz op de libelle zomerweek. Ik maak hem nog vaak en krijg dan ook altijd te horen hoe lekker men het vindt. En zooo simpel te bereiden....Om nog sneller te maken, gebruik je 1 pot kippenbouillon aangelengd met 2x die pot water.
marionmeijerink

marionmeijerink zegt:
Heerlijk recept.
Ed

Ed zegt:
Heerlijk recept, complimenten. Combineert heerlijk met vanillericotta. (per 4 personen: 250 gram ricotta, merg van 1 vanillestokje en 4 lepels poeder- of basterdsuiker.)