KookJij

Recept voor Chinese garnalensoep

Een heerlijk chinese garnalensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Breng 1 dl water aan de kook. Doe er de vermicelli bij. Neem van het vuur, dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan. Spoel de vermicelli dan onder de koudwaterkraan en laat goed uitlekken.
2. Snipper het wit van de lente-uitjes. Fruit het glazig in de arachideolie. Voeg er de gemberwortel aan toe. Roerbak 2 minuten.
3. Pel de scampi's. Doe de pellen bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
4. Zeef de bouillon. Voeg er de scampi's, de sojasaus en de sherry aan toe. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Doe er de vermicelli bij. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
5. Verdeel de hete soep over kommetjes en werk elke portie af met een paar druppeltjes sesamolie en het gesnipperde groen van de lente-uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ina

ina zegt:
lekker hoor
Ben Koster

Ben Koster zegt:
Geen vermicelli.
Rest ? . mmmmmmmmm
Ango

Ango zegt:
Wanneer word ik uitgenodigt ??? njammie !!:p