KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Carpaccio alla Caponada

Caponada of caponata is van oorsprong een zeer oud Siciliaans gerecht. Het is begonnen als een groentengerecht, een "gekookte salade" van aubergine, bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus met olijven en pijnboompitjes. Er bestaan minstens 30 variaties op de klassieke caponata.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Snacks - Koud
  3. > Voorgerechten - Koud
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Vrouw.nl 39 dd 20180715
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snijd de vis in dunne plakjes en verdeel dat over de 4 borden.
  2. Doe de olijven, ansjovis, kappertjes en oregano in een kom en klop er de azijn en 1 eetlepel olie door.
  3. Snij het brood in dobbelsteentjes en verdeel die met een scheut olie over een bakplaat en bak daarvan in de oven soldaatjes.
  4. Sprenkel citroensap over de vis en de rest van de olie.
  5. Verdeel het kappertjes-ansjovis mengsel over de vis, strooi de blokjes brood er over en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en evt. nog wat zeezout.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een glas droge witte wijn, die niet op hout is opgevoed.
Droge Prosecco past ook prima.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst