KookJij

Cannelloni alla Napolitano

Gevulde buispasta uit de Napolitaanse keuken, het gaat om de vulling van ricotta-mozzarella-Parmezaan-kazen met peterselie en een tomatensaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni alla Napolitano te bereiden

  1. Kook de pasta al dente volgens de voorschriften op de verpakking.
  2. Doe in de keukenblender : het geklutste ei, de ricotta, de mozzarella, de Parmezaanse rasp, de verse zwarte peper en draai hiervan een homogeen massa.
  3. Roer er dan de peterselie door
  4. Vul met deze massa de al dente gekookte cannelloni
  5. Bedek de bodem van een glazen ovenschaal met een dun laagje pasta saus .leg vervolgens de cannelloni naast elkaar op de tomatensaus en bedek met de rest van de tomatensaus de cannelloni en leg dan over de schaal een vel alu-folie
  6. Zet een halfuur in de voorverwarmde oven en strooi er bv wat geraspte Pecorino over bij het uitserveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij bv een Chianti of een Valpolicella

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst